PS6 Çıkış Tarihi ve Özellikleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PlayStation 6 yolda. Bu yeni konsolun PS4’ten çok daha hızlı ve güçlü olması bekleniyor. Hatta kablosuz şarj cihazlarına ve yükseltilmiş donanıma sahip olabilir. Ancak, PS6’nın çıkış tarihi ve özellikleriyle ilgili hala birçok soru var. İşte oyuncuların yeni konsoldan bekleyebilecekleri en çok beklenen özelliklerden bazıları. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin. Seçeneklerinizi tartın ve PS6’nın sizin için doğru olup olmadığına karar verin.

Sony’nin Planlı Eskitme Uygulamasını Ps6 Çıkış Tarihinde Uygulama Planları

Yaklaşık 7 yıl sonra bir PS6 çıkış tarihi ile PlayStation 6 donanımının nasıl görüneceğini tahmin etmek zor. Daha hızlı işlemciler, daha büyük depolama ve daha ince bir tasarım beklesek de, hangi yeni özelliklerin dahil edileceğini bilmiyoruz. PS6 ayrıca kapsamlı VR ve AR entegrasyonuna, kutudan çıktığı gibi VR kulaklık desteğine ve tak ve kullan depolamaya sahip olabilir. Ayrıca Sony, PlayStation pozisyonları için işe alımları artırmaya başladı. Bu, gelecekteki ürün geliştirme rolleri için işe aldıkları anlamına gelir.

Tam bir kablosuz sistem, daha iyi dahili depolama ve Bluetooth ses desteği bekliyoruz. Ancak çok daha iyileştirilmiş bir kullanıcı arayüzü ve daha iyi dahili depolama da bekleyebiliriz. Sony zaten yeni bir PS6 geliştirmeye başladı, ancak PS5 Pro’yu da yapıp yapmayacakları belli değil. PS6 çıkış tarihi bilinmemekle birlikte, PlayStation 5’in çok daha iyi bir versiyonu olması muhtemeldir.

Planları hakkında bilgi eksikliğine rağmen, PS4’ün çıkış fiyatının sabit kaldığını belirtmek önemlidir. 400 ila 500 dolar arasında satıldı. PlayStation 6’nın 550 ila 700 dolar arasında satılması bekleniyor. Fiyat artışına rağmen, PS6’nın kablosuz şarj dahil olmak üzere mevcut Playstation özelliklerinden faydalanması bekleniyor. Ayrıca, gelecekteki PS4 ve PS5 konsollarının yanı sıra VR2’yi de destekleyecek.

PS4’ün zaman sunucusuyla ilgili önemli bir sorun, zaman senkronizasyonunun PlayStation Network’te oturum açmayı gerektirmesidir. Bu, cmos piliniz biterse PS4’ün zaman ayarlarının senkronize olmayacağı anlamına gelir. Sony sorunu biliyor, ancak PS4 EOL’ye geçtiğinde çözülüp çözülmeyeceğini söylemedi. Neyse ki, bir geçici çözüm var, ancak Sony’nin güvenlik önlemlerinin atlanmasını gerektiriyor.

PS6’nın Fiyatı

Spekülasyonlara rağmen, PlayStation 6 kesinlikle önceki nesil PlayStation’dan daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olacak. PS5, 400 ila 500 dolar arasında mevcutken, yeni nesil PS6, 550 ila 700 dolar arasında herhangi bir yerde fiyatlandırılabilir. Bu yeni konsolda çeşitli özellikler ve iyileştirmeler bekleniyor ancak kesin fiyat henüz belirlenmedi. PS5 bir süredir MSRP’de satılsa da, bunun nedeni küresel çip sıkıntısıydı. Artan özellikleri ve donanımı nedeniyle PS6’nın fiyatı yükselirse, daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olacaktır.

PlayStation 4 üç yüz elli avrodan piyasaya çıkarken, PlayStation 5 şimdi 499 avrodan satılıyor. Okuyuculu bir PlayStation 5 yaklaşık 499 Euro, okuyucusuz ise 399 Euro’ya mal oluyor. PS6 büyük olasılıkla bu fiyatlar arasında bir yere mal olacak, ancak tüm özellikleri istiyorsanız daha fazla ödemeye hazır olmalısınız. Bununla birlikte, bunun yerine bir PS2 satın alarak PS6’da tasarruf edebilirsiniz.

PS6’nın 2020’de mi yoksa 2023’te mi çıkacağı belli değil ancak üst düzey bir konsol olacağını biliyoruz. Muhtemelen daha iyi bileşenler, kablosuz şarj özellikleri ve genişletilebilir dahili depolama ile gelecek. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, PS5’in neden stokta olmadığını anlamak kolay. PS6’nın öncekinden önemli ölçüde daha pahalı olma şansı da var. Peki, PlayStation 6’dan ne bekleyebiliriz?

PlayStation 6’nın donanımı henüz açıklanmasa da, “kayıp lideri” olma ihtimali yüksek. Sony’ye herhangi bir para kazandırmayacak, ancak daha fazla müşteriyi Sony’nin ekosistemini satın almaya ikna edecek. Bununla birlikte, PS6’nın yüksek fiyat etiketi ile, müşterileri buna para harcamaya ikna etmek için Sony’nin gerçekten agresif olması gerekecek. Ve yapmazlarsa, Microsoft devreye girip tacını çalabilir.

PS5 ve PS6 arasındaki en büyük farklardan biri konsolun boyutu ve tasarımıdır. PS5 büyük ve hantal, PS6’nın ise daha küçük ve daha şık bir model olması bekleniyor. PlayStation 6 ayrıca, kontrolörler için kullanımda değilken şarj olmalarını sağlayan bir kablosuz şarj pedi ile birlikte gelecek. Kablosuz şarj pedinin, kulaklıklar ve medya uzaktan kumandaları gibi çevre birimlerine yayılması bekleniyor.

PS6’da kablosuz şarj cihazları

PlayStation 6, geriye dönük uyumlu bir konsoldur ve bu nedenle, kulaklıklar ve denetleyiciler dahil olmak üzere geriye dönük uyumlu aksesuarlara sahip olacaktır. Ancak kablosuz şarj özellikleri yalnızca PS6 konsolu ile sınırlı değil. Cep telefonları ve cep telefonları gibi günlük eşyalar için kablosuz şarj cihazları PS6’nın üstüne ve kollarına takılabilir. Bu özellik, PlayStation hayranlarının oyun oynarken günlük cihazlarını şarj etmesini sağlayacak. Ancak kurulmadan önce, oyuncuların bilmesi gereken bazı sınırlamalar vardır.

PS6’da yükseltilebilir özellikler

PS6, PlayStation’ın konsol serisinin bir sonraki bölümüdür. Aralık 1994’te PlayStation 1, ardından PlayStation 2 ve PlayStation 3 piyasaya sürüldü. En son konsol Kasım 2020’de piyasaya sürülecek. Söylentilere göre PS6 tamamen farklı bir canavar olacak. PlayStation 4 etkileyici bir oyun sistemi olmasına rağmen, CPU’su ile sınırlıydı. Ancak bu yeni nesil PlayStation konsollarının daha fazla güç, daha fazla depolama ve daha iyi grafikler sunması bekleniyor.

Diğer potansiyel yükseltmeler arasında daha fazla dahili depolama (SSD’lerin mevcudiyetine bağlı olarak), daha fazla RAM ve yeni bir denetleyici tasarımı bulunur. Disk sürücüsünün olmaması bazı oyuncuları hayal kırıklığına uğratabilir, ancak oyun endüstrisinin dijital içeriğe doğru ilerlediğini belirtmekte fayda var. PS6 başlatıldığında disk sürücüsü eskimiş olabilir. Sony, PS6 için zaten tescilli ticari markalara sahip olduğundan, önümüzdeki aylarda konsolun geleceği hakkında çok daha fazla bilgi bekleyebiliriz.

PlayStation 6 onay alırsa, PS5’in bazı eksikliklerini iyileştirmesi muhtemeldir. Sistemin daha güçlü olması ve daha iyi dahili depolamaya, Bluetooth ses desteğine ve çok daha gelişmiş bir kullanıcı arayüzüne sahip olması muhtemeldir. PS6, tamamen kablosuz olabilen ve aynı kablosuz şarj sistemini kullanan ilk PlayStation olabilir. Ancak, hala birkaç bilinmeyen var ve bu önümüzdeki aylarda değişebilir.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PS6 Çıkış Tarihi ve Özellikleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Vatanyolu Silayolunda Rehberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin