Otomobiller için kıskaç daralıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) VW skandalı sonrası kurduğu emisyon inceleme komitesi bugün Brüksel’de düzenlediği oturumda son raporunu ve tavsiyelerini açıkladı.

Raporda, hızla yeni bir emisyon değerleri onaylama prosedürü hazırlanması ve emisyon değerlerinin gerçek sürüş koşullarına uygun biçimde ölçülmesi istendi. AB’deki otomobil üreticilerinin daha sıkı kontrol edilmesi ve denetlenmesi talep edilen raporda, üreticilerin kurallara uygun davranması çağrısında bulunuldu.

‘Daha katı kurallar gerekiyor’

Avrupa Halk Partisi (EPP) Milletvekili Krisjanis Karins de Avrupa Birliği’nde otomobillerin onaylanması için daha katı kurallar gerektiğini dile getirdi.

Karins, olayın otomobillerle ilgili düzenlemelerin uygulanması için daha güçlü bir denetleme mekanizması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

‘Doğru denetleme’

Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Milletvekili Jens Gieseke, “İleriye bakınca tüm AB üyesi ülkelerin arabaların emisyon kurallarına uygun olduğunu doğru şekilde denetlemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

AP’de 2016 yılı başında kurulan inceleme komitesinin bulgularının yer aldığı metin bağlayıcı olmamakla birlikte, AB vatandaşlarının görüşlerini yansıtıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otomobiller için kıskaç daralıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Vatanyolu Silayolunda Rehberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin