Helicobakter Belirtileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Helicobacter pylori ile problemli enfeksiyon, bakteriler midenize bulaştığında meydana gelir. Bu en çok çocuklukta görülür. Peptik ülserlerin yaygın bir nedeni olan helicobacter pylori enfeksiyonunun dünya nüfusunun yarısından fazlasında bulunduğu düşünülmektedir.

Çoğu insan helicobacter pylori’den asla hastalanmadığından, sahip olduklarından habersizdirler. Peptik ülser belirtileri ve semptomları geliştirirseniz, doktorunuz sizi büyük olasılıkla helicobacter pylori enfeksiyonu için sıkı bir şekilde test edecektir. Helicobacter pylori’nin neden olduğu bir enfeksiyonu tedavi etmek için antibiyotikler kullanılabilir.

Belirtiler

Helicobacter pylori ile enfekte olan kişilerin çoğu hiçbir zaman herhangi bir belirti veya semptom göstermeyecektir. Bunun neden olduğu belli değil, ancak bazı insanlar helicobacter pylori’nin zararlı etkilerine karşı daha dirençli olarak doğabilirler.

Helicobacter pylori enfeksiyonu belirti veya semptomlara neden olduğunda şunları içerebilir:

1-Midenizde bir rahatsızlık veya kavurucu bir his

2-Mideniz boşken şiddetlenen karın ağrısı

3-Mide bulantısı

4-İştah kaybı.

5-Düzenli olarak geğirme

6-Şişkinlik

7-İstenmeden meydana gelen kilo kaybı

Sizi ilgilendiren herhangi bir kalıcı belirti ve semptom tespit ederseniz, doktorunuzdan randevu alın. Ayrıca aşağıdaki belirtilerden herhangi birine sahipseniz, derhal tıbbi yardım alın.

1-Şiddetli veya sürekli olan karın ağrısı

2-Yutma sorunları

3-Kanlı veya katranlı dışkı

4-Kanlı veya siyah olan veya kahve telvesi gibi görünen kusma

Nedenler

Helicobacter pylori’nin bir kişiyi enfekte ettiği spesifik neden belirsizdir. Tükürük, kusmuk veya dışkı ile doğrudan temas yoluyla helicobacter pylori mikropları insandan insana geçebilir. Helicobacter pylori, kontamine yiyecek veya içecekler yoluyla insandan insana da bulaşabilir.

Önleme

Doktorlar bazen sağlıklı insanları helicobacter pylori enfeksiyonunun ve komplikasyonlarının sık görüldüğü yerlerde helicobacter pylori enfeksiyonu ve sorunları için test eder. Doktorlar, enfeksiyon belirtileri veya semptomları olmadığında helicobacter pylori enfeksiyonu testinin faydalı olup olmadığı konusunda hemfikir değildir.

Helicobacter pylori enfeksiyonundan endişeleniyorsanız veya mide kanseri riskiniz yüksek olabileceğini düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşun. Siz ve doktorunuz helicobacter pylori testinin sizin için doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Tedavi

Bakterinin bir antibiyotiğe direnç kazanmasını önlemek için, helicobacter pylori enfeksiyonları aynı anda en az iki farklı antibiyotik ile rutin olarak tedavi edilir. Doktorunuz ayrıca mide astarınızın iyileşmesine yardımcı olmak için asit baskılayıcı bir ilaç reçete edebilir veya önerebilir.

Asit baskılayıcı ilaçlar şunları içerir:

Proton pompasının inhibitörleri

Bu ilaçlar midenin asit üretmesini engeller.

Histamin blokerleri

Bu ilaçlar, histamin adı verilen bir molekül tarafından asit oluşumunu engelleyerek çalışır. Simetidin buna bir örnektir.

Bizmut subsalisilat

Daha çok Pepto-Bismol ticari adıyla bilinen bu ilaç, ülseri kaplar ve mide asidinden korur.

Tedavinizden sonra doktorunuz en az dört hafta sonra helicobacter pylori için test yaptırmanızı isteyebilir. Testler tedavinin etkisiz olduğunu gösteriyorsa, size elbette sorunsuz ve güvenli bir şekilde başka bir antibiyotik kürü verilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Helicobakter Belirtileri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Vatanyolu Silayolunda Rehberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin