Araba Diski Nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fren yapıldığında fren pedalından lastiklere uzanan bir sistem devreye girer. Bu sistemin en önemli parçalarından biri fren diskidir. Frene basıldığı anda yavaşlayan aracın sağa sola kaymaması, düzgün bir güzergah üzerinde yavaşlamayı tamamlaması için diskler kullanılır. Fren balataları bu disklere sürtünerek durmayı ya da yavaşlamayı sağlar.

Fren Diski Kontrolü Önemlidir!

Otomobilin en hızlı yıpranan ve sıklıkla değişim isteyen parçalarından biri olan fren diskleri, zamanında kontrol edilmezse, sürüş güvenliği açısından, tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir. Örneğin, fren diski ayarı doğru olmadığında araç, kontrolsüzce sağa sola çekme yapabilir. Bu da akan bir trafikte ciddi bir tehlike kaynağıdır.

Fren Diskinin Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Fren diskinde bir arıza olup olmadığını anlamanın en etkili ve en doğru yolu aracı bir uzmana kontrol ettirmektir. Ancak araç kullanırken hissedilen bazı farklılıklar da bu konuda sürücüyü uyarabilir niteliktedir. Örneğin eğer fren diskinde bozulma varsa fren yapılırken pedalda bir titreme hissedilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Araba Diski Nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Vatanyolu Silayolunda Rehberiniz ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin